Cand vine vorba de amenajarea casei tale vei incepe de la alegerea mobilierului, culoarea peretilor si a pardoselii, abia apoi vei trece la detalii cum ar fi perdele si draperii, obiecte decorative sau tablouri.

Printre piesele de mobilier frecvent alese si introduse atat in decorul camerei de zi, cat si in dormitor sau hol, sunt banchetele. Acestea au luat amploare in decorarea locuintelor pentru ca pot fi usor asortate mobilierului, sunt elegante si sunt utile.

Cum poti folosi banchetele in diferite incaperi din locuinta ta?

Banchetele se folosesc atat in amenajarea camerei de zi, cat si in dormitor, bucatarie sau pe hol. In camera de zi te poti folosi de banchete tapitate, elegante, care pot completa seturile de canapea si fotolii. Acestea se preteaza in fata unui semineu.

In bucatarie poti folosi banchete in locul unui coltar. Ajuta foarte mult cand alegi banchete bucatarie sa mergi pe cele tapitate cu materiale impermeabile, sau netapitate, deoarece la bucatarie exista riscul sa le uzi sau sa le patezi.

Daca alegi sa decorezi cu banchete dormitor afla ca acestea se potrivesc foarte bine la capatul patului, in completarea acestuia, iar daca alegi banchete cu spatiu de depozitare le poti folosi pentru a tine lenjeria de pat sau diferite alte obiecte, cum ar fi paturi sau perne.

Cand alegi banchete hol tine cont de faptul ca acestea pot fi atat tapitate cat si netapitate, cu lada de depozitare sau fara, si se folosesc in principal cand iti pui sau scoti incaltamintea.

Tipuri de banchete si istoria acestora

Initial, mobilierul sculptat din lemn cu picioare era denumit banchete, apoi au aparut mai multe tipuri de banchete: cu sau fara spatar, cu sau fara picioare, cu sau fara cotiere, pe roti, etc.

In trecut banchetele erau decorate cu sculpturi iar materialul folosit pentru fabricarea lor era lemn masiv din specii valoroase cum ar fii stejar, frasin, cires, fag sau nuc. Pe vremuri, preturile mobilierului erau foarte mari, asta pentru ca fiecare detaliu era facut manual.

Doar familiile nobile bogate isi puteau achizitiona produse cu tapiterie din specii de lemn de elita. Obisnuiti cu luxul, proprietarii conacelor au preferat sa traiasca in conditii confortabile, camerele erau mobilate cu un numar mare de mobilier iar in dormitoare si vestiare puneau banchete.

O astfel de canapea in miniatura era folosita pentru a schimba pantofii sau tinutele si avea si scopul de a inlocui scaunele pentru oaspeti. Puteau fi gasite in camerele de zi si salile de bal ale palatelor.

Chiar si in zilele noastre banchetele nu si-au pierdut importanta si rolul in amenajare. Bancile compacte tapitate din piele sau tesatura sunt cumparate pentru mobilarea apartamentelor, caselor de tara si vestiarelor din centrele comerciale.

Sunt vandute modele unice fabricate de sculptori in lemn dar si produse ieftine, fabricate in masa. Banchetele nu sunt neaparat structuri de moda veche dintr-un magazin de antichitati. Colectiile de marci de mobilier includ modele minimaliste de inalta tehnologie si arta decorativa.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

7 thoughts on “Practice si usor de introdus in decor – cum sa folosesti banchetele in amenajarea casei tale?

  1. Am gasit sfaturile practice din articol extrem de utile. Voi incerca cu siguranta unele dintre aceste strategii data viitoare cand joc bingo online.

  2. Ma bucur ca am descoperit acest articol, deoarece mi-a oferit o perspectiva noua asupra jocului de bingo online si a posibilitatilor de castig.

  3. Interesanta comparatie intre diverse platforme de bingo online prezentata in articol. Cu siguranta m-a ajutat sa iau o decizie mai informata.

  4. Articolul este foarte bine structurat si clar explicat. Am apreciat informatiile relevante despre cele mai bune strategii de bingo online.

  5. Ma bucur ca am descoperit acest articol, deoarece mi-a oferit multe informatii utile despre regulile si recomandarile legate de jocurile de noroc online. Recomand lectura acestui articol tuturor celor interesati de acest subiect.

  6. Autorul a abordat subiectul intr-un mod foarte obiectiv si informativ. Am apreciat faptul ca s-au discutat si aspecte legale legate de jocurile de noroc online, ceea ce ar putea fi de ajutor pentru cei care doresc sa intre in acest domeniu.

  7. Articolul este foarte interesant, oferind o perspectiva noua asupra jocurilor de noroc online. Mi-a placut faptul ca au fost prezentate atat avantajele, cat si dezavantajele acestui tip de divertisment.

Comments are closed.