Unele uleiuri esentiale au un parfum mult prea puternic sau neplacut, dar exista anumite uleiuri extrem de placute pentru simtul olfactiv.

Printre acestea se numara si uleiul esential Yuzu. Si, din moment ce sigur vei adora aroma sa, nu va fi greu sa te bucuri si de multiplele beneficii pe care acest tip de ulei le poate oferi.

Citeste in continuare daca te intereseaza sa stii mai multe despre uleiul esential Yuzu. Daca prietenii tai sau unii dintre membrii familiei tale doresc sa afle mai multe despre intrebuintarile uleiurilor esentiale, arata-le acest articol si prezinta-le uleiul esential Yuzu!

Acest tip de ulei este obtinut prin presarea la rece sau prin distilarea la aburi din fructul yuzu. Fructul respectiv provine din China, dar, acum, este cultivat la scara larga si in Japonia.

De aceea, o mare parte din productia mondiala de ulei esential Yuzu este de provenienta japoneza. Ai grija cand il achizitionezi, pentru ca unii dintre actualii comercianti isi vor eticheta produsele cu denumirea de ulei esential Yuzu cand, de fapt, sunt amestecuri de uleiuri citrice de slaba calitate.

Parfumul uleiului esential Yuzu reprezinta una dintre cele mai apreciate proprietati ale sale. Majoritatea dintre cei care au mirosit acest ulei volatil au spus ca induce impresia unui amestec de uleiuri esentiale de grapefruit si de mandarine.

In mod cert, vei adora aroma limonata a uleiului esential Yuzu, care te poate revigora imediat si iti poate calma starile de anxietate. Datorita antioxidantilor din continut, poate fi folosit si pentru intarirea sistemului imunitar sau pentru tratarea diferitelor probleme dermatologice.

Uleiul esential Yuzu se poate combina foarte bine cu o larga varietate de uleiuri esentiale (ex. bergamot, chiparos, ylang ylang, iasomie sau de levantica), permitandu-ti sa iti personalizezi o combinatie parfumata.

Ai putea folosi uleiul esential Yuzu in difuzorul pentru aromaterapie, ai putea adauga cateva picaturi in apa pregatita pentru baie sau in bazinul cu apa pentru inhalare. Pentru utilizarea la suprafata pielii, trebuie sa fie diluat cu un ulei vegetal.

Daca esti insarcinata sau ai fost diagnosticat/a cu o afectiune medicala, ar trebui sa ceri parerea unui expert in aromaterapie inainte de a folosi uleiul esential Yuzu.

Acum ca stii mai multe despre acest ulei, este timpul sa afli unele dintre beneficiile pe care le confera:

Reduce nivelul de stres

Parfumarea aerului cu aroma uleiului esential Yuzu este o solutie minunata cand ai nevoie sa te destresezi la sfarsitul unei zile. Daca preferi baile extravagante sau masajul, adauga cateva picaturi de ulei in apa pregatita pentru baie sau in uleiul pentru masaj.

Calmeaza starile de anxietate

O sticla micuta de ulei esential Yuzu in geanta va fi foarte convenabila daca se intampla ca, de-a lungul zilei, sa te simti acaparat/a de ganduri anxioase. In momentul in care te simti mai agitat/a, cauta sticluta cu ulei esential Yuzu, desfa-o si inspira.

Te ajuta sa ai o dispozitie mai buna

Acelasi pas precum cel descris mai sus poate fi repetat de fiecare data cand ai o stare mai putin buna. Parfumul proaspat de lamaie al uleiului esential Yuzu sigur iti va face ziua mai buna. Daca simti ca esti mai mereu intr-o stare depresiva, ar trebui sa cauti ajutorului unui specialist.

Alina simptomele asociate problemelor de respiratie

Daca esti racit/a sau ai gripa, ti-ai putea alina unele simptome cu ajutorul catorva picaturi de ulei esential Yuzu adaugate intr-un bazin cu apa calda, inspirand aburii produsi.

Calmeaza problemele dermatologice

Odata diluat cu un ulei vegetal, precum cel de migdale sau de cocos, uleiul esential Yuzu poate fi aplicat pentru tratarea mai multor tipuri de probleme dermatologice. Printre acestea se numara cosurile, acneea, ridurile sau muscaturile de insecte.